Asad: Uprkos svim naporima, nisu uspjeli da me sruše

"Zemlje koje su se urotile protiv Sirije su upotrijebile sva svoja oružja i sad im nije preostalo ništa osim direktne vojne intervencije"
12 komentar(a)
Bašar al-Asad, Foto: Reuters
Bašar al-Asad, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.07.2013. 14:44h

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad je izjavio da su njegovi protivnici "upotrijebili sva oružja koja su im bila na raspolaganju", ali da ipak nisu uspjeli da ga sruše.

Asad je u intervjuu državnom dnevnom listu "Al-Tavra" odbacio ideju da je ono što se u Siriji odvija već više od dvije godine revolucija i istakao da se radi o zavjeri Zapada i nekih arapskih država u cilju destabilizacije njegove zemlje, prenijela je agencija AFP.

Sirijski predsjednik je pohvalio masovne proteste u Egiptu protiv tamošnjeg islamističkog vođstva, istakavši da svrgavanje predsjednika Morsija znači "kraj političkog islama"

Sirijski predsjednik je takođe pohvalio masovne proteste u Egiptu protiv tamošnjeg islamističkog vođstva, istakavši da svrgavanje egipatskog predsjednika Mohameda Morsija znači "kraj političkog islama".

U Siriji je od početka krize u martu 2011. do danas poginulo više od 93.000 ljudi.

Konflikt je započeo kao miran protest protiv Asadove vladavine, ali je prerastao u građanski rat pošto su neke pristalice opozicije oružjem ustale protiv brutalnog odgovora vlasti na proteste.

Od početka krize, Asad insistira na tome da se u njegovoj zemlji ne radi o pobuni naroda, nego o zavjeri protiv Sirije, organizovanoj uz podršku Zapada.

On optužuje pobunjenike protiv njegovog režima da su teroristi, islamski ekstremisti i plaćenici naftom bogatih zemalja iz Persijskog zaliva, koje su saveznice SAD-a.

"Zemlje koje su se urotile protiv Sirije su upotrijebile sva svoja oružja i sad im nije preostalo ništa osim direktne vojne intervencije", naveo je Asad u intervjuu, dodajući da do takve intervencije neće doći.

Bonus video: