U Siriji u posljednja 24 sata poginule 94 osobe

Zvanična sirijska novinska agencija SANA saopštila je da su sirijske snage ostvarile vrlo značajne strateške pobjede protiv pobunjeničkih snaga
1 komentar(a)
Sirija, Alepo, Foto: Beta
Sirija, Alepo, Foto: Beta
Ažurirano: 21.06.2013. 11:22h

Aktivisti za zaštitu ljudskih prava saopštili su da je vojska sirijskoj predsjednika Bašara al-Asada tokom jučerašnjeg dana usmrtila 94 osobe u nekoliko gradova u ratom pogođenoj Siriji.

Sirijski komitet za lokalnu koordinaciju (LCC) saopštio je da se izmeðu pobunjenika i pripadnika Hezbolaha nastavljaju žestoke ulične borbe u mjestima Sajida al-Zenep i Zijabija u Damasku.

S druge strane, zvanična sirijska novinska agencija SANA saopštila je da su sirijske snage ostvarile vrlo značajne strateške pobjede protiv pobunjeničkih snaga.

Prema posljednjem izvještaju Ujedinjenih naroda (UN) u ratu u Siriji do sada je ubijeno najmanje 93 hiljade ljudi od početka sukoba 2011. godine.

Prema istom izvoru, gotovo pet hiljada osoba mjesečno gine u ratu između režima Bašara al-Asada i pobunjeničkih snaga.

Iako su 80 odsto žrtava muškarci UN-ov ured za ljudska prava zabilježio je smrt 1700 djece mlađe od 10 godina. A u izvještajima se spominje i mučenje djece.

Podaci su dobijeni iz osam različitih izvora, ali i Sirijskih vlasti, a svaka zabilježena žrtva ima ime i prezime te datum i mjesto pogibije.

Bonus video: