Tramp zaprijetio NATO saveznicima: Ili platite, ili ćemo mi svojim putem

Rojters se poziva na dvije osobe koje su upoznate sa diskusijom iza zatvorenih vrata i koje tvrde da je Tramp time postavio svojevrsni ultimatum
11 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.07.2018. 12:36h

Američki predsjednik Donald Tramp poručio je na zatvorenom sastanku sa NATO saveznicima da njihove vladu moraju odvajati da podignu odvajanja na dva odsto BDP do januara sljedeće godine, ili će SAD "otići svojim putem", javlja agencija Rojters.

Rojters se poziva na dvije osobe koje su upoznate sa diskusijom iza zatvorenih vrata i koje tvrde da je Tramp time postavio svojevrsni ultimatum.

Tramp ipak nije direktno poručio da će se SAD povući iz NATO.

Francuski predsjednik Emanuel Makron je potvrdio da Tramp nije zaprijetio da će povući SAD iz alijanse, što su objavile neke agencije.

"Ni u jednom trenutku nije Tramp, ni na bilateralnim sastancima ni na multilateralnim, rekao da bi napustio NATO. Ne bar dok sam ja bio tu. Meni to nije rekao", kazao je Makron.

Makron je istakao da Trampove poruke nisu bile kao one na Tviteru, i da su iako su bile direktne i iskrene, nisu bile upiranje prstom i pokazivala su poštovanje.

Bonus video: