Po cijenu života

Alžirski imigrant uplovio u Španiju krijući se uz elise trajekta

Imigrant je planirao da skoči u vodu i prepliva do obale kada se trajekt dovoljno približi kopnu, a zatim da izbjegne granični punkt tako što će preskočiti tri metra visoku ogradu
70 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2013. 09:18h

Očajni 48-godišnji alžirski imigrant bio je toliko željan prilike da u Španiji započne novi život, da je u ovu zemlju pokušao stići viseći pored propelera trajekta, na samo nekoliko centimetara od oštrih elisa koje su mogle da ga koštaju života.

U ovom položaju je proveo više od dva sata, dok je brod koji je krenuo iz Tangera, u Maroku, prelazio preko Gibraltarskog moreuza.

Imigrant je planirao da skoči u vodu i prepliva do obale kada se trajekt dovoljno približi kopnu, a zatim da izbjegne granični punkt tako što će preskočiti tri metra visoku ogradu.

Pogranična policija je, ipak, doznala za ovaj plan i čekala ga je na obali dok je brod pristajo u Tarifi, piše Dejli Mejl

Uhapšen je i odveden u centar za prinudni smještaj imigranata, a njegov smjeli pokušaj i hapšenje su snimljeni.

Imigranti-hazarderi

 Imigranti koji su spremni da rizikuju svoj život ne bi li se domogli željene zemlje imaju popriličan istorijat hazarderskih priča.

Još 2009. godine "ilegalac" je uspio da uđe u Britaniju kroz tunel ispod kanala Lamanš, držeći se odozdo za autobus pun pripadnika britanske pogranične policije koji ga nisu primjetili sve dok nisu stigli na svoje odredište u Folkstounu.

Podaci Savezne uprave za avijaciju SAD pokazuju da u najboljem slučaju svaki četvrti slijepi putnik ima izgleda da preživi

U junu 2010, pak, slijepi putnik se sakrio u stajnom trapu džambo džeta na letu za Britaniju i uspio je da preživi temperaturu od minus 41 stepen, koja u ovom dijelu aviona vlada na visini od 8.000 metara.

U pitanju je bio nezaposleni Rumun, koji je neobični put od 1.300 kilometara od Beča do Londona preletio “boingom 747” u vlasništvu kraljevske porodice Dubaija. Osoblje aerodroma smatra da je lako moglo da se desi da ga točkovi aviona smrve, ili da umre zbog nedostatka kiseonika, i da je imao “nevjerovatnu sreću” što je preživio.

Podaci Savezne uprave za avijaciju SAD pokazuju da u najboljem slučaju svaki četvrti slijepi putnik ima izgleda da preživi, dok ostali poginu ili ispadnu iz aviona tokom leta.

Galerija

Preporučujemo za Vas