Kabul: Talibani napali aerodrom, sedmoro mrtvih

Napadači su zauzeli pozicije unutar nedovršene zgrade pored aerodroma i borili su se sa avganistanskim snagama bezbjednosti oko četiri sata
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2013. 07:55h

Sedam talibana, među kojima je bilo i bombaša samoubica, napali su rano jutros aerodrom u Kabulu i svi napadači su poginuli.

Još nema izvještaja o žrtvama među civilima i snagama bezbjednosti, saopštila je avganistanska policija.

"Bilo je sedam napadača -dva bombaša samoubice i pet drugih koji su poginuli u razmjeni vatre. Nije poginuo niko od pripadnika snaga bezbejdnosti i za sada nemamo izvještaja o civilnim žrtvama", izjavio je šef policije u Kabulu Muhamed Ajub Salangi, prenio je AFP.

Napadači su zauzeli pozicije unutar nedovršene zgrade pored aerodroma i borili su se sa avganistanskim snagama bezbjednosti oko četiri sata prije nego što je napad okončan.

Odgovornost za napad su preuzeli talibani. Putevi oko aerodroma su zatvoreni, a letovi sa aerodroma otkazani, dok su avioni koji je trebalo da slete u Kabulu preusmjereni na aerodrom u Mazar-e-Šarifu na sjeveru zemlje, prenosi Rojters.

Napad na aerodrom, koji koriste i civili i vojska, počeo je jutros oko 4.30, ubrzo nakon jutarnje molitve. Policija navodi da se napad odvijao uglavnom na vojnoj strani aerodroma, zapadno od civilnog terminala i da su napadači bili odjeveni u policijske uniforme.

Galerija

Bonus video: