Google: Ne špijuniramo korisnike

Pejdž je saopštio da se Google nije uključio ni u kakav vladin program koji bi Agenciji omogućio da "kopa" po računarima lične podatke o korisnicima Google-a, Gmaila i YouTube-a
110 pregleda 3 komentar(a)
Lari Pejdž, Foto: Beta/AP
Lari Pejdž, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.06.2013. 09:09h

Izvršni direktor kompanije Google Lari Pejdž je opovrgao izvještaje koji su tu kompaniju za pretraživanje interneta povezali sa tajnim programom vlade SAD kojim je Agenciji za nacionalnu bezbjednost dat pristup elektronskoj pošti i drugim ličnim informacijama korisnika.

Pejdž je saopštio da se Google nije uključio ni u kakav vladin program koji bi Agenciji omogućio da "kopa" po računarima lične podatke o korisnicima pretraživača Google, njegovog servisa za elektronsku poštu Gmail i video servisa YouTube, prenosi B92.

Ta Pejdžova tvrdnja protivreči izvještajima objavljenim u četvrtak u Washington Postu i londonskom Guardijanu koji povezuju Google i još šest tehnoloških kompanija s tajnim programom špijunaže pod nazivom "PRISM" (prizma).

Pejdž je, zajedno sa advokatom firme Google, napisao da je "potpuno netačna" aluzija da Google masovno daje informacije o svojim korisnicima.

Bonus video: