Los Anđeles: Ubica ubio pet osoba i povrijedio još pet

Osumnjičeni, u crnoj odjeći i s pancir prslukom, najprije je ubio oca i brata, nakon što je zapalio njihovu kuću i počeo nasumice da puca na ulici Santa Monike
0 komentar(a)
pucnjav, Foto: AP
pucnjav, Foto: AP
Ažurirano: 08.06.2013. 08:07h

Najmanje pet osoba je sinoć ubijeno, uključujući i ubicu, koga je ubila policija u biblioteci univerzitetskog kampa kod Los Anđelesa, saopštila je lokalna policija i dodala da je još pet osoba povrijeđeno.

Osumnjičeni, u crnoj odjeći i s pancir prslukom, najprije je ubio oca i brata, nakon što je zapalio njihovu kuću i počeo nasumice da puca na ulici Santa Monike. Nekoliko kilometara od tog mjesta se održava skup na kojem se nalazio i američki predsjednik Barak Obama.

Jedan očevidac je rekao da je osumnjičeni, između 25 i 30 godina, ubio jednog pješaka i jednog vozača iz poluautomatskog oružja i oteo mu vozilo.

Policija je uhvatila napadača koji je pobjegao u biblioteku i tu ga je ubila. Napadač je nasumice pucao na ljude u biblioteci, koje nije pogodio.

Policija je dodala da je pet osoba povrijeđeno u nasumničnoj pucnjavi na ulici i da je još jedan osumnjičeni priveden u policiju.

Škole u okolini ubistva su juče odmah zatvorene, navela je policija i dodala da je u ulicama Santa Monike neko vrijeme vladala prava panika.

Bonus video: