SAD: U nacističkoj uniformi od suda traži starateljstvo nad djecom

Kembel je pokušao da ubijedi sudiju da je dobar otac svoje djece, od kojih je jedno nazvao - Adolf Hitler
68 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2013. 16:57h

Hit Kembel (40), bijeli neonacista iz SAD, u ponedjeljak se u punoj nacističkoj opremi pojavio pred sudom na kom je sudiju pokušao da ubijedi da je dobar otac svoje četvoro djece, od kojih je jedno nazvao - Adolf Hitler, prenosi Blic.

Ovaj rasista i neonacista priznaje da je troje djece nazvao imenima inspirisanim nacizmom, ali tvrdi da je inače u svakom smislu podoban da bude roditelj i da ih nikada nije zlostavljao.

"Sudiji ću da kažem da volim svoju djecu. Hoću da budem otac, dopustite mi da budem! Dopustite mi da svijetu dokažem da sam dobar otac", izjavio je Kembel u intervju za televiziju NBC10.

Kako je u ovom intervjuu rekao, od sudije će zavisiti da li će njegova nacistička uniforma uticati na odluku suda.

Hit je sa suprugom Deborom, od koje se u međuvremenu razveo, dobio četvoro djece: Adolfa Hitlera (6), Džoselin Arijan Nejšen (5) i Honzlina Hinlera (4), koji su u januaru 2009. stavljeni pod starateljstvo države i dati na usvajanje, kao i najmlađeg sina Honsa, koji je roditeljima oduzet samo nekoliko sati nakon rođenja, u novembru 2011.

Sud je prošle godine odbio Kembelovu žalbu da mu se djeca vrate, a 2010. apelacioni sud Nju Džerzija je zaključio da ima dovoljno dokaza da su djeca bila zlostavljana i zanemarivana, te da su roditeljima oduzeta zbog nasilja u porodici, prenosi Blic.

Kembelova supruga, koja se u međuvremenu odrekla prava na djecu, jednom prilikom je susjedima doturila pisamce u kome je napisala da se supruga boji i da joj je prijetio ubistvom.

Hit Kembel ima sopstvenu malu nacističku organizaciju, a na suđenje je došao u pratnji jedne istomišljenice, takođe upadljivo okićene nacističkim simbolima.

Galerija

Bonus video: