Indija: Silovana turistkinja iz SAD

Amerikanka stara 30 godina napadnuta je pošto je u gradu Manali, popularnoj turističkoj lokaciji na Himalajima, prihvatila da je četvorica muškaraca prevezu u jednom kamionu
0 komentar(a)
Indija protest, Foto: Beta/AP
Indija protest, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.06.2013. 15:00h

Grupa muškaraca silovala je jednu američku turistkinju u sjevernoj indijskoj državi Himačal Pradeš, saopštila je indijska policija.

U vezi sa ovim slučajem zasad nije uhapšena nijedna osoba, ali je policija postavila barikade na putevima u toj oblasti, javio je BBC.

Prema saopštenju policije, Amerikanka stara 30 godina napadnuta je pošto je u gradu Manali, popularnoj turističkoj lokaciji na Himalajima, prihvatila da je četvorica muškaraca prevezu u jednom kamionu.

Oni su je odveli na jedno udaljeno mjesto gde su je silovali, nakon čega se žena obratila policiji.

Indijske vlasti su počele detaljnije da istražuju slučajeve seksualnog nasilja poslije silovanja i ubistva jedne studentkinje u Nju Delhiju prošlog decembra, za koje su optuženi petorica muškaraca i jedan maloljetnik.

Nakon ovog incidenta, izbili su masovni protesti širom zemlje, čiji su učesnici od vlasti tražili da uvede strože zakone za silovatelje.

Najnoviji slučaj silovanja u Indiji dogodio se pošto je u martu jedna švajcarska turistkinja napadnuta u centralnoj državi Madja Pradeš, a u vezi sa ovim slučajem uhapšena su šestorica muškaraca.

Istog mjeseca, Indija je uvela novi zakon koji propisuje strožij kazne za silovatelje, uključujući smrtnu kaznu.

Bonus video: