Kina: Tragedija na farmi, 112 stradalo

Požar u mestu Mišazi, u provinciji Đilin izazvale su, po svemu sudeći, tri rane jutarnje eksplozije na električnom sistemu farme
0 komentar(a)
Kina požar, Foto: BetaAP
Kina požar, Foto: BetaAP
Ažurirano: 03.06.2013. 09:04h

Najmanje 112 osoba je poginulo, a na desetine je ranjeno u požaru koji je rano jutros izbio na farmi za uzgoj i preradu živine u sjeveroistočnom dijelu Kine.

Požar u mestu Mišazi, u provinciji Đilin izazvale su, po svemu sudeći, tri rane jutarnje eksplozije na električnom sistemu farme, javlja Sinhua.

Pozivajući se na neimenovane radnike, televizija ČTV je objavila da je požar izbio dok su se mijenjale smjene, možda u svlačionici i da se u tom trenutku u fabrici nalazilo oko 350 radnika.

Kancelarija vlade provincije Đilin za informisanje je na na blogu "Veibo"objavila i da je požar izazvalo curenje amonijaka.

Spasioci su pronašli tijela u spaljenim zgradama, a spasilačka operacija je nastavljena, prenosi AP.

Preživjeli su za agenciju Sinhua ispričali da je bekstvo iz fabrike bilo otežano zbog "složene unutrašnjosti", uskih izlaza i zaključane prednje kapije.

Vlasnik fabrike živine "Đilin baojuanfeng poltri" veliki je proizvođač pilećih prerađevina i zapošljava 1.200 ljudi. Fabrika se nalazi izvan grada Dehui, oko 800 kilometara sjeveroistočno od Pekinga.

Jutrošnji požar aktualizovao je stari problem nedovoljne bezbjednosti na radnim mestima u Kini i to u trenutku kada jedan od najvećih kineskih proizvođača svinjskog mesa namjerava da kupi američko preduzeće za obradu mesa, Smitfild.

Bonus video: