Sirija: U napadu autobombom u Damasku ubijeno 8 policajaca

U saopštenju Sirijske opservatorije za ljudska prava se navodi da su se jutros vodili žestoki sukobi vojske i pobunjenika u istočnom dijelu glavnog grada
0 komentar(a)
Damask, automobil-bomba, Foto: Beta/AP
Damask, automobil-bomba, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.06.2013. 08:19h

U napadu autobombom blizu policijske stanice u Damasku danas je ubijeno najmanje 8 policajaca, objavila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (OSDH), a prenijele agencije.

"Najmanje osam pripadnika snaga režima je ubijeno, a više civila je ranjeno u jakoj eksploziji autobombe u kvartu Đobar", kazao je šef OSDH-a Rami Abdel Rahman.

OSDH precizira da je napad, za koji još niko nije preuzeo odgovornost, sličan brojnim takvim napadima džihadističkih pobunjenika Fronta al-Nosra, povezanog sa Al-Kaidom.

U saopštenju OSDH se navodi da su se jutros vodili žestoki sukobi vojske i pobunjenika u istočnom dijelu glavnog grada, koji je posljednjih mjeseci izložen vazdušnim i minobacačkim napadima.

U noći između subote i nedjelje režimske snage su bombardovale nekoliko kvartova na jugu i jugozapadu Damaska, dodaje ta nevladina organizacija sa sjedištem u Londonu.

Bonus video: