Od novog koronavirusa umrlo 22 ljudi

Zvaničnici Svjetske zdravstvene organizacije podnijeli izvještaj u vezi novog koronavirusa kod kojeg je smrtnost zaraženih, za sada, 50 posto
66 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2013. 18:51h

Novi koronavirus odnio je 22 života širom svijeta od 44 laboratorijski potvrđena slučaja zaraze. Najviše žrtava bilo je u Saudijskoj Arabiji, saopštili su danas zvaničnici Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Posljednji fatalni slučaj Bliskoistočnog respiratornog sindroma koronavirusa (MERS) je 63-godišnji čovjek koji je preminuo u ponedjeljak, pet dana pošto je hospitalizovan s akutnim problemima disanja, rekli su zvaničnici SZO-a.

"Postoji mnogo toga što ne razumijemo o ovom virusu ili situaciji", rekao je pomoćnik generalnog direktora SZO-a za zdravstvenu bezbjednost Keidži Fukuda.

On je rekao da je posljednji smrtni slučaj zabilježen u središnjem dijelu Saudijske Arabije i da nije povezan s nizom slučajeva na istoku te zemlje.

U četiri petine od 44 potvrđena slučaja oboljeli su muškarci prosječne starosti od 56 godina, rekli su zvaničnici SZO-a.

Saudijske vlasti su saopštile da je zabilježeno 10 smrtnih slučajeva od 22 oboljela od pojave bolesti u zdavstevnom centru u aprilu na istoku te zemlje.

U Tunisu su zabilježena dva slučaja kada su oboljeli brat i sestra i moguće oboljevanje njihovg 66-godišnjeg oca koji je umro početkom maja u Tunisu pošto se vratio s putovanja iz Saudijske Arabije i Katara.

Galerija

Bonus video: