SAD: Pastor Džons najavio spaljivanje 2.998 primjeraka Kur'ana

Na fejsbuk profilu pastora Džonsa navedeno je da će događaj spaljivanja primjeraka Kur'ana biti organizovan u Zapadnoj Tampi
0 komentar(a)
pastor teri džons, Foto: Guardian.co.uk
pastor teri džons, Foto: Guardian.co.uk
Ažurirano: 22.05.2013. 13:26h

Kontroverzni američki pastor Teri Džons planira zapaliti 2.998 primjeraka Kur'ana na 11. septembar ove godine u američkom gradu Tamp.

Pastor Tero Džons najavio je putem društvenih mreža spaljivanje 2.998 primjeraka svete knjige muslimana, Kur'ana, na 11. septembar ove godine u američkom gradu Tampa, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Na fejsbuk profilu pastora Džonsa navedeno je da će događaj spaljivanja primjeraka Kur'ana biti organizovan u Zapadnoj Tampi, a data su i uputstva za sve one koji žele prisustvovati događaju.

Međutim, prema pisanju američkih medija, stanovnici navedenog područja ne znaju za najnovije namjere Džonsa.

Hektor Kartanja koji već nekoliko godina živi u tom mjestu kazao je da ne zna za planiranje navedenog događaja navodeći da se “vjerovatno radi o nekoj zabuni”.

Takođe, ni sami simpatizeri i najbliži saradnici pastora Džonsa ne znaju tačno gdje će se održati spaljivanje.

“Još uvijek ne znamo za lokaciju na kojoj će se to organizovati, ali je vjerovatno negdje u Tampi”, kazala je Stefani Sap, portparolka organizacije “Ustani Ameriko”, koja podržava Džonsa.

Prema američkim medijima, navedeni događaj spaljivanja primjeraka Kur'ana je planiran za 12. godišnjicu napada koji su se desili 11. septembra 2001. godine.

Anti-islamski pastor Džons je istakao da će spaliti 2,998 knjiga Kurana, što je jednako broju žrtava u napadima u SAD 2001. godine.

Pastor Džons je u dosadašnjim izjavama medijima tvrdio kako je islam najopasnija prijetnja životu i nacionalnoj sigurnosti u Americi.

Pastor Džons je svjetskoj javnosti poznat i po javnom spaljivanju Kur'ana na desetu godišnjicu terorističkih napada na SAD 11. septembra. Kontroverzni pastor je 2011. godine spalio kopiju Kur'ana u centru “The Dove World Outreach” u SAD što je izazvalo lavinu protesta širom islamskog svijeta uključujući Avganistan gdje je poginula 21 osoba.

Bonus video: