UNUTRAŠNJI SUKOB

NATO: U Avganistanu ubijen američki vojnik, dvojica ranjena

NATO je sa svoje pomenuo unutrašnji sukob prema kojem su avganistanski vojnici otvorili vatru na američke vojne instuktore koji obučavaju tamošnje snage
196 pregleda 1 komentar(a)
SAD vojnici Avganistan, Foto: Twitter
SAD vojnici Avganistan, Foto: Twitter
30.01.2019. 07:32h

Jedan američki vojnik je ubijen a dvojica su ranjena danas na jugu Avganistana u incidentu s lokalnim regrutima, saopštila je danas misija NATO u toj zemlji.

"Dvojica ranjenih u stabilnom su stanju i njima je ukazana ljekarska pomoć", navodi se u saopštenju u kojem se ne precizira gdje i kad se dogodio incident.

Neimenovani avganistanski policajac izjavio je Frans presu da se incident dogodio na aerodromu Tarinkot u provinciji Uruzgan gdje su talibani veoma aktivni.

NATO je sa svoje pomenuo unutrašnji sukob prema kojem su avganistanski vojnici otvorili vatru na američke vojne instuktore koji obučavaju tamošnje snage.

Posljednje ubistvo američkog vojnika u nekom sukobu u Avganistanu dogodilo se 1. januara.

Avganistanske snage bezbjednosti bore se protiv talibana od 2014. godine, kada su SAD i NATO zvanično okončale misiju u toj zemlji.

SAD su poslije tog povlačenja planirale da ostave oko 1.000 vojnika, ali je zbog pogoršanja situacije, u Avganistanu ostalo oko 8.400 američkih vojnika u okviru misije nazvane "Odlučna podrška" (Resolute Support).