Kameron optužuje Asada za korišćenje Sarina

Premijer Ujedinjenog Kraljevstva Dejvid Kameron optužio je danas sirijske vlasti za upotrebu hemijskog oružja u proteklih dvije godine
3 komentar(a)
Dejvid Kameron, Foto: Reuters
Dejvid Kameron, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.05.2013. 09:59h

Premijer Ujedinjenog Kraljevstva Dejvid Kameron optužio je danas sirijske vlasti za upotrebu hemijskog oružja u proteklih dvije godine, koliko traje sukob u toj državi.

Kameron je za petak najavio odlazak u Rusiju gdje će sa predsjednikom Rusije Putinom diskutovati o aktualnoj situaciji u Siriji, piše The Telegraph.

On je, takođe, maksimalno aktuelizovao pitanje upotrebe spornog oružja tokom građanskog rata, a kako navode izvori naložio je svojim službama konstantno izvještavanje o situaciji na terenu.

"Iznio sam pred parlamentom niz informacija koje su stigle do mene, a koje ukazuju na alrmantno veliki i rastući broj dokaza o upotrebi hemijskog oružja, uključujući Sarin", rekao je premijer.

Kameron je podsjetio na urgentnost koju situacija zahtijeva i najavio političku ofanzivu koja će početi razgovorima sa Vladimirom Putinom u Sočiju.

"Krajnje je vrijeme za odgovarajućim pomacima i pregovorima ne bi li se sukob u Siriji preiveo kraju", zaključio je Kameron.

Bonus video: