Uribe tuži Madura zbog klevete

Bivši kolumbijski predsjednik Alvaro Uribe zbog klevete prijeti tužbom aktuelnom predsjedniku Venecuele Nikolasu Maduru
0 komentar(a)
Alvaro Uribe, Foto: Wikipedia
Alvaro Uribe, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 07.05.2013. 11:31h

Bivši kolumbijski predsjednik Alvaro Uribe zbog klevete prijeti tužbom aktuelnom predsjedniku Venecuele Nikolasu Maduru.

Maduro je, sa druge strane, u nekoliko navrata optužio Uribea za zavjeru i planiranje njegovog ubistva. Predsjednik Venecuele je, takođe, optužio Uribea za ubistvo jednog venecuelanskog novinara. On je u petak kazao da raspolaže sa dokazima o zavjeri koju je Uribe kovao sa venecuealanskim desničarima.

Uribe, od prije poznat kao jedan od najglasnijih kritičara Uga Čavesa, odbacio je optužbe nazivajući ih "nezrelim" i zaprijetio tužbom za klevetu pred Inter-Američkom sudom za ljudska prava.

Uribeov advokat je za BBC najavio internacionalizaciju problema pošto se, po njemu, život njegovog klijenta nalazi u opasnosti.

Na meti optužbi zvanične Venecuele našla se i američka administracija. SAD se optužuju za organizovanje nemira u Venecueli sa ciljem "destabilizacije države i građanskog rata". Barak Obama je nazvao optužbe "smiješnim", dok ga je Maduro potom okrakterisao kao "đavoljeg šefa".

Bonus video: