Voren Bafet za prvih 10 minuta na Tviteru stekao 10.000 pratilaca

Bafet je svoj profil otvorio pod nazivom "Sage of Omaha" i ako nastavi trend rasta, mogao bi biti tviteraš sa rekordnim brojem pratilaca
113 pregleda 0 komentar(a)
Voren Bafet, Foto: Qz.com
Voren Bafet, Foto: Qz.com
Ažurirano: 02.05.2013. 18:51h

Poznati američki investitor Voren Bafet pridružio se milionima ljudi na popularnoj društvenoj mreži Tviter i ostvario nevjerovatan rezultat: za svega 10 minuta, njega je "zapratilo" 10.000 tviteraša.

Osim što je potvrdio svoju popularnost, time je demonstriran i uticaj Tvitera kao uticajne i rastuće društvene mreže.

Bafet je svoj profil otvorio pod nazivom "Sage of Omaha" i ako nastavi trend rasta, mogao bi biti tviteraš sa rekordnim brojem pratilaca.

Zanimljivo je da je Bafet izvršni direktor i predsjednik investicione kompanije Berkshire Hathaway, poznat po izbjegavanju visokih tehnologija. Utoliko je vijest o njegovom priključenju Tviteru izazvala veću pažnju.

Prvi tvit pod imenom @WarrenBuffett glasi: "Warren is in the house", a objavio ga je tokom prezentacije u organizaciji magazina "Fortune".

Tviter je u martu ove godine proslavio sedmi rođendan sa više od 200 miliona korisnika širom svijeta, koji sada svakodnevno šalju u prosjeku 400 miliona kratkih poruka ili tvitova. Ta mreža je popularna među pojedincima, ali i kod sve većeg broja kompanija, koje taj kanal koriste da sa ostalim korisnicima podijele informacije, promovišu proizvode i usluge i diskutovali na razne teme.

Jedan tvit ne može da sadrži više od 140 karaktera, uključujući web adrese, korisnička imena i hashtagove, koji označavaju teme o kojima se razgovara.

Popularnu mrežu lansirao je 2006. godine američki biznismen Džek Dorsi.

Bonus video: