Za bombaški napad u Bostonu osumnjičena i tri studenta

FBI je identifikovao dvojicu braće Čečena - Tamerlana i Džohara Carnajeva, kao osumnjičene za eksploziju dvije bombe na maratonu u Bostonu 15. aprila
54 pregleda 4 komentar(a)
Boston bomba, Foto: Reuters
Boston bomba, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.05.2013. 19:29h

Bostonska policija uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su učestvovale u bombaškom napadu u Bostonu.

Kako navodi CNN, pozivajući se na izvore iz bezbjedonosnih službi uhapšena su dvojica studenti iz Nju Bedforda u Masačusetsu.

Vlasti su optužile dvojicu Kazahstanaca Azamata Tazajakova i Dijasa Kadirbajeva za ometanje pravde tako što su bacili ranac u kome su se nalazile petarde i laptop Džohara Carnajeva, jednog od braće koji se sumnjiče da su izveli napad 15. aprila, prenosi agencija Rojters.

Treći muškarac Amerikanac Robel Filipos optužen je za davanje lažne izjave istražiteljima, stoji u dokumentima koje je tužilaštvo podnijelo saveznom sudu.

FBI je identifikovao dvojicu braće Čečena - Tamerlana i Džohara Carnajeva, kao osumnjičene za eksploziju dvije bombe na maratonu u Bostonu 15. aprila, u kojima je poginulo troje, a ranjeno više od 260 ljudi.

Tamerlan (26) je ubijen u oružanom sukobu sa policijom nekoliko dana poslije napada, dok je njegov 19-godišnji brat Džohar uhvaćen živ i nalazi se u zatvorskoj bolnici pošto je ranjen.

Bonus video: