Četvorogodišnja djevojčica žrtva silovanja u Indiji

Djevojčicu su pronašli roditelji bez svijesti 18. aprila, nakon što ju je navodno tri dana silovao jedan 35-godišnji čovjek u gradu Gansuru
65 pregleda 7 komentar(a)
Indija, silovanje, protest, Foto: Beta/AP
Indija, silovanje, protest, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.04.2013. 13:03h

Četvorogodišnja indijska djevojčica umrla je u bolnici skoro dvije nedjelje nakon što je bila silovana i nađena bez svijesti na jednoj farmi, saopštilo je bolničko osoblje.

Ovaj slučaj je najnoviji u seriji seksualnih napada koji su izazvali bijes javnsti u Indiji zbog ponašanja ljudi

Djevojčica je avionom bila prebačena iz centralne države Mađa Pradeš u bolnicu u gradu Nagpuru 20. aprila gdje je sinoć umrla, rekao je predstavnik bolnice.

"Ona je umrla od srčanog udara u ponedjeljak uveče. Preduzeli smo sve mjere...ali njeno stanje se pogoršalo i pao joj je pritisak. Ona je prestala da reaguje na ljekove", rekao je agenciji AFP predstavnik bolnice P.A. Sriram.

Djevojčicu su pronašli roditelji bez svijesti 18. aprila, nakon što ju je navodno tri dana silovao jedan 35-godišnji čovjek u gradu Gansuru i ostavio je na jednoj farmi, javila je indijska agencija PTI.

U decembru je došlo i do masovnih protesta i nereda u glavnom gradu Delhiju zbog masovnog silovanja jedne 23-godišnje studentkinje

Ona je odmah prenijeta u lokalnu bolnicu, prije nego što je dva dana kasnije prebačena u Nagpur u državi Maharaštra.

Policija je uhapsila jednog osumnjičenog za zločin u sjevernoj državi Bihar, prenio je PTI.

Ovaj slučaj je najnoviji u seriji seksualnih napada koji su izazvali bijes javnsti u Indiji zbog ponašanja ljudi prema djevojčicama i ženama u toj zemlji.

U decembru je došlo i do masovnih protesta i nereda u glavnom gradu Delhiju zbog masovnog silovanja jedne 23-godišnje studentkinje koja je takođe kasnije umrla.

Kidnapovanje i brutalno silovanje 15. aprila jedne petogodišnje djevojčice u Delhiju izazvalo je nove demonstracije u gradu zbog seksualnog nasilja i nesposobnosti vlasti da se nosi sa ovim problemima.

Bonus video: