Italijanski ratni izvještač nestao u Siriji

Posljednji kontakta imao je 9. aprila s kolegom sa italijanske državne televizije RAI - u tekstualnoj poruci je naveo da je na putu za Homs
0 komentar(a)
Domeniko Kviriko, Foto: Beta/AP
Domeniko Kviriko, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.04.2013. 12:16h

Dopisnik La Stampe Domeniko Kviriko nestao je u Siriji prije 20 dana, saopštio je taj italijanski list. Kviriko (Quirico) ima 62 godine i iskusni je ratni izvještač, a u Siriju je ušao 6. aprila iz Libana, navodi list iz Torina, koji tvrdi da od tada pokušava da ga nađe uz podršku italijanskog ministarstva spoljnih poslova, ali bez rezultata.

U ovoj bliskoistočnoj zemlji je prije dvije godine došlo do građanskih nemira koji su se pretvorili u građanski rat

Nestali izvještač je planirao da izvještava iz oblasti grada Homsa. Posljednji kontakta imao je 9. aprila s kolegom sa italijanske državne televizije RAI - u tekstualnoj poruci je naveo da je na putu za Homs.

Tokom ovog mjeseca, četvorica italijanskih novinara puštena su iz zatočeništva u kojem su proveli 10 dana na teritoriji na sjeveru Sirije pod kontrolom pobunjenika.

U ovoj bliskoistočnoj zemlji je prije dvije godine došlo do građanskih nemira koji su se pretvorili u građanski rat između vlasti predsjednika Bašara el Asada i sirijske opozicije.

Bonus video: