Meksiko: Pripadnici narko kartela ubili desetoro ljudi

U Meksiku je u proteklih šest godina u nasilju povezanom sa narko-kartelima poginulo skoro 70.000 ljudi, a 27.000 osoba se vodi kao nestali
0 komentar(a)
Meksiko droga, Foto: Presstv.ir
Meksiko droga, Foto: Presstv.ir
Ažurirano: 29.04.2013. 09:12h

Pripadnici narko-kartela ubili su desetoro ljudi u glavnom centru za proizvodnju metamfetamina u zapadnoj državi Mičoakan, u Meksiku, prenose mediji.

Čarke su izbile u dvije zajednice u blizini grada Apacingan gdje se nalazi uporišta narko-bandi, a ubijeni su članovi odbora za građansku samozaštitu koje je nedavno "iznikao" u regionu pošto tvrde da državna i federalna policija ne mogu da zaštitite stanovništvo od kriminalnih bandi.

Lokalni mediji naveli su da su grupe naoružane automatskim puškama i bombama napale sjedište odbora za građansku samozaštitu rano u nedjelju i ubili njihove članove.

Agencija Rojters navodi da državni zvaničnici meksičke države Mičoakan nisu bili dostupni, niti je federalni zvaničnik mogao da potvrdi detalje vezano za ta ubistva.

U Meksiku je u proteklih šest godina u nasilju povezanom sa narko-kartelima poginulo skoro 70.000 ljudi, a 27.000 osoba se vodi kao nestali.

Bonus video: