Indijska policija istražuje grupno silovanje djevojčice u bolnici

Policija je uhapsila jednog od njih, a za ostalima traga, a pokušava i da utvrdi zašto je djevojčica ostavljena sama na odjeljenju intenzivne njege
103 pregleda 2 komentar(a)
Silovanje, nasilje u porodici
Silovanje, nasilje u porodici
Ažurirano: 04.11.2018. 19:45h

Indijska policija saopštila je danas da istražuje navode o grupnom silovanju četvorogodišnje djevojčice na odjeljenju intenzivne njege u bolnici na sjeveru zemlje.

Prema navodima policije, djevojčica je rekla svojoj baki da su je pripadnik bolničkog osoblja i još četiri muškarca silovali sinoć kad je ostala sama.

Policija je uhapsila jednog od njih, a za ostalima traga, a pokušava i da utvrdi zašto je djevojčica ostavljena sama na odjeljenju intenzivne njege.

Djevojčica je bila u bolnici četiri dana zbog ujeda zmije.

Bolnica je udaljena 250 kilometara od Laknaua, glavnog grada savezne indijske države Utar Pradeš.

Indija se prethodnih godina suočava sa nizom seksualnih napada, među kojima je pažnju javnosti privuklo grupno silovanje i ubistvo studentkinje u gradskom autobusu u Nju Delhiju 2012. godine.

Taj napad je doveo do masovnih protesta u zemlji u kojoj se o sveprisutnom nasilju nad ženama dugo ćutalo.

Iako je vlada usvojla niz zakona kojima je kazna za silovanje odrasle osobe povećana na 20 godina zatvora, brutalni seksualni napadi dešavaju se gotovo svakih nekoliko nedjelja.

Reagujući na raširen gnjev zbog nedavnih silovanja i ubistava djevojčica i drugih napada na djecu, vlada Indije je ove godine uvela smrtnu kaznu za silovanje djece mlađe od 12 godina.

Bonus video: