U napadu u Bostonu, plesačica ostala bez noge, ali ne odustaje: Plesaću ponovo

"Ne mogu da dozvolim da mi jedan događaj upropasti i ukrade cio život"
4 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2013. 14:27h

Instruktorka plesa koja je izgubila nogu u bombaškom napadu na maratonu u Bostonu, u Americi, uprkos nesreći, već planira da nastavi sa plesom.

Ljekari nisu uspjeli da spasu lijevu nogu Edrijen Haslet Dejvis, nakon što je pogođena drugom bombom dok je gledala trku na bostonskim ulicama, pa su je amputirali pet centimetara ispod koljena.

Uprkos tome, 32-godišnja djevojka je rekla da neće odustati od svoje strasti.

"Kad plešem ne osjećam potrebu da radim bilo šta drugo, to me upotpunosti usrećuje. Ne mogu da dozvolim da mi jedan događaj upropasti i ukrade cio život. Nastaviću da plešem", kazala je ona za Boston Herald.

Iako nikad nije učestvovala na maratonima ni nije trčala, Edrijen planira da dogodine orgainzuje maraton.

Edrijen Haslet Dejvis godinama podučava druge plesu. U trenutku eksplozije u kojoj je izgubila nogu, stajala je na ulici sa svojim suprugom Adamom Dejvisom, kapetanom vazduhoplovstva.

"Sjećam se svega", rekla je ona za CNN.

"Probudila sam se u bolnici, dan nakon napada, kada mi je majka rekla da sam ostala bez noge", kaže plesačica i dodaje da je to neće poremetiti u životu i da jednostavno ne može da dozvoli da plače nad sudbinom

Jedino čega se sjeća poslije toga je slika njenih stopala.

"Izgubila sam oko 80 odsto kostiju i mišića, krvarila sam jako. Bila sam uplašena".

Njen suprug koji se baš tih dana vratio iz Avganistana, podvio joj je nogu. I sam je bio posut gelerima, ali je uspio da Edrijen odvuče do obližnjeg restorana.

Uprkos trenutku i haosu koji se dešavao oko njih, bila je riješena da suprugu kaže koliko ga voli, ukoliko bi to bio njihov posljednji susret. Vjerovala je da je sve gotovo kad je vidjela vatrogasce. Iako je bila odlučna da spase nogu i izbjegne amputaciju, to se nažalost nije dogodilo.

"Probudila sam se u bolnici, dan nakon napada, kada mi je majka rekla da sam ostala bez noge", kaže plesačica i dodaje da je to neće poremetiti u životu i da jednostavno ne može da dozvoli da plače nad sudbinom.

"Ples je moj život, nemam nogu, to je realnost, ali - plesaću i dalje".

Bonus video: