Najmlađa žrtva napada u Bostonu ima samo osam godina

Martin Ričard je stajao pored cilja sa majkom i sestrom i čekao da njegov otac, Bil Ričard, gradski funkcioner, pređe cilj da bi mogao da ga zagrli
0 komentar(a)
Martin Ričard, Foto: Twitter
Martin Ričard, Foto: Twitter
Ažurirano: 16.04.2013. 14:33h

Najmlađa i jedna od tri žrtve bombaškog napada je i osmogodišnji Martin Ričard. Njegova majka i mlađa sestra su teško povrijeđene i nalaze se u bolnici.

Martin Ričard je stajao pored cilja sa majkom i sestrom i čekao da njegov otac, Bil Ričard, gradski funkcioner, pređe cilj da bi mogao da ga zagrli.

O sudbini dječaka su odlučivale sekunde. Njegov otac je prošao cilj, neposredno prije prve eksplozije. Dječak je potrčao do oca, da ga zagrli, nakon čega se okrenuo i pošao natrag prema majci i sestri. Kada je stigao do njih, eksplodirala je prva bomba.

Policija navodi da je porodica Ričard stajala blizu kante za smeće u kojoj se nalazila prva bomba. Dječakova majka je teško povrijeđena, a njegova sestra je ostala bez noge.

Komšije porodice okupile su se danas u Dorčesteru, predgrađu Bostona, gdje žive Ričardovi.

Den Agiljer, komšija, kazao je da su, bez obzira na vremenske prilike, Ričard i nejgov brat često bili u dvorištu kuće, gdje su igrali fudbal, hokej ili bejzbol i da su članovi te porodice baš bili vezani jedni za druge.

"Oni su dobra porodica, uvijek su bili zajedno". kazao je Agiljer, koji se sa porodicom vidio posljednji put za Uskrs.

Ovaj čovjek još ne vjeruje da je nejgov osmogodišnji komšija stradao.

"Taj dječak se nikad više neće vratiti kući", kazao je Agiljer, "ovo je nestvarno, nemam riječi..."

Juče sportisti, danas ostali bez nogu

Među brojnim povrijeđenima su mnogi sportisti, osobe kojima je trčanje cio život, a sada su ostali bez nogu.

Neki mediji navode da je dosad najmanje deset osoba, od kojih su dvojica braća, izgubilo udove u najgorem terorističkom napadu na američkom tlu od 11.09.

"Završili su trku a sada više nemaju noge", kazao je 35-godišnji policajac Rupen Bastajian za Njujork Tajms.

Bonus video: