Boca vrijedna bogatstvo: Milijarder dobio odštetu od 12 miliona dolara jer je kupio lažno vino

Kako piše BBC, milijarder Koh je 2005. od Grinberga kupio 2.669 boca vina
3 komentar(a)
Vilijam Koh, Foto: Beta/AP
Vilijam Koh, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.04.2013. 09:35h

Američki milijarder Vilijam Koh dobio je čak 12 miliona dolara odštete, jer je bio prevaren pa je platio nekoliko stotina hiljada dolara za vino misleći da je vrhunsko, a ispostavilo se da se radi o najobičnijoj vrsti vina.

Milijarder sa Floride koji je dobio spor u Njujorku nakon presude izašao je u javnost i istakao kako nije bio srećniji otkako je 1992. godine pobijedio u takmičenju u jedrenju.

Naime, Koh je tužio privatnika Erika Grinberga za prevaru, a u tužbi je bilo navedeno da je Grinberg napravio aukciju na kojoj je prodavao vina tvrdeći da su vrhunska. Na bocama vina je pisalo da su punjena između 1864. i 1950. godine, a u posljednjih osam godina putem aukcija Grinberg je zaradio čak 42 miliona dolara.

Grinberg je na sudu tvrdio da nije znao da je vino lažno.

Kako piše BBC, milijarder Koh je 2005. od Grinberga kupio 2.669 boca vina, a 24, koje je kupio za 335.000 dolara, ispostavilo se da su lažne. Kada je shvatio da je riječ o prevari odlučio je da tuži Grinberga.

"Nismo očekivali da ćemo uopšte dobiti odštetu, a dobili smo 12 miliona. Nevjerovatno", rekao je Koh.

Grinberg je rekao da će se žaliti na presudu i ponovio da nije imao namjeru bilo koga da prevari i da je vjerovao da su vina zaista vrhunska.

Bonus video: