Uhapšen moderni pustinjak, 27 godina živio u šumi

Čovjek koji već decenijama živi kao pustinjak, odgovoran je za više od 1.000 provala u kuće i stanove iz kojih je krao hranu i druge potrepštine. Konačno je uhapšen na sjeveru američke države Mejn
133 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 11.04.2013. 18:43h

Kristofer Najt (47) uhvaćen je u krađi hrane iz kampa za ljude sa posebnim potrebama.

On je u potpunoj izolaciji živio 27 godina i to pod šatorom smještenim među drvećem opremljenim krevetom, rernom na gas i tranzistorom sa kojeg je volio da sluša rok muziku.

Neki stanovnici kažu da su bili svjesni njegovog postojanja godinama, na šta su ih navele česte provale, piše Gardijan.

Tokom ispitivanja nakon hapšenja, Najt je rekao da je posljednji put imao verbalni kontakt sa drugom osobom devedesetih godina prošlog vijeka.

Neki vlasnici šumskih koliba kažu da su napolju ostavljali hranu za njega, jer su se plašili da će im tokom hladnih mjeseci provaliti u kuću. Ipak, drugi su bili potpuno nesvjesni njegovog postojanja.

Pol Anderson, gradski odbornik, organizovao je javnu raspravu o ovom čovjeku. “Živim u gradu 32 godine i nikada ga nisam sreo”, rekao je Anderson.

Od kako je nestao bez traga i očiglednog razloga iz svoje kuće kada je imao samo 19 godina, Najt je krao hranu iz koliba i obližnjeg kampa za osobe sa posebnim potrebama. Lovočuvar Teri Hjudžis je još od tada u potrazi za njim, a ovog puta uspio je da ga uhvati zahvaljujući posebnom alarmu.

Najt je uhvaćen u trenutku kada je izlazio iz hladnjače u kuhinji sa rancem punim hrane.

“Koristio nas je kao supermarket”, rekao je Harvi Česli, menadžer kampa.

Uprkos hladnim zimama kakve vladaju u Mejnu (temperature su nekada i danima ispod -12 stepeni Celzijusa), Najt nije napuštao svoj šator i izbjegavao je da pali vatru da ga neko ne bi primijetio.

Da bi se ugrijao, umotavao se u nekoliko vreća za spavanje.

Kada je uhvaćen, Najt je bio uredno obrijan i nosio je naočare u avijatičarskom stilu kakve su bile popularne osamdesetih godina.

On je optužen za krađu i provalu i trenutno se nalazi u zatvoru.

Zašto je odlučio da se povuče u šumu, još nije poznato. Pokušaji da se pronađu njegovi srodnici nisu urodili plodom.

Galerija

Bonus video: