Inženjeri napravili donji veš koji silovatelja udara strujom

Snaga elektrošokova koje je ovaj “opasni” donji veš u stanju da zada iznosi 3.800KW
52 pregleda 2 komentar(a)
donji veš protiv napasnika, Foto: Techpedia
donji veš protiv napasnika, Foto: Techpedia
Ažurirano: 07.04.2013. 06:59h

U situaciji u kojoj policija i sudstvo nisu u stanju da ih zaštite od silovanja, koja su često veoma brutalna i grupna, indijskim ženama su u pomoć odlučili da priteknu tamošnji studenti tehnike.

Kreirali su donji već protiv silovanja, koji detektuje neželjeni nasilni kontakt, šalje policiji SMS poziv u pomoć sa GPS lokacijom, i zadaje elektrošokove napasniku.

Snaga elektrošokova koje je ovaj “opasni” donji veš u stanju da zada iznosi 3.800KW, pri čemu veš na ovaj način može da “uzvrati udarac” i do 82 puta, što je više nego dovoljno da se napasnik onesposobi.

Nakon toga, veš automatski šalje SMS poruku policiji i porodici žrtve, sa GPS lokacijom mjesta na kom je napad izvršen.

"Pošto su zakonodavcima potrebne godine da donesu pravedne zakone, žene će u opasnosti biti još dugo, a naš pronalazak im nudi samozaštitu"

Napad, pritom, otkrivaju senzori u zoni grudi, jer je to oblast za kojom napadač obično poseže prilikom uvoda u silovanje. Senzori registruju svaku neželjenu silu i na nju reaguju elektrošokovima.

Detalji o ovom korisnom i trenutno vrlo aktuelnom pronalasku postavljeni su na indijski tehnološki sajt "Techpedia", a u indijskim medijima ga promovišu studentkinje tehnike Rimpi Tripati i Maniša Mohan, članice tima koji je radio na njegovom razvoju.

"U djevojačkim školama nas uče da uvijek budemo ljubazane prema svima i da se stalno veselo smiješimo, ali po ulasku u stvarni, surovi svijet uviđamo da nam je osmjeh kratkog vijeka, jer su nam čast i intgergritet stalno ugroženi.

Pošto su zakonodavcima potrebne godine da donesu pravedne zakone, žene će u opasnosti biti još dugo, a naš pronalazak im nudi samozaštitu od nasilja u kući, na poslu i na javnim mjestima", rekla je Mohan u intervjuu za “Indija tajms”.

Bonus video: