Požari pustoše Kaliforniju: Devet mrtvih, evakuišu i poznate

Ukupno je gotovo 150.000 osoba moralo biti evakuisano u Kaliforniji
142 pregleda 0 komentar(a)
Kalifornija, požari, Foto: Reuters
Kalifornija, požari, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.11.2018. 08:13h

Najmanje devet osoba poginulo je u požaru koji od četvrtka hara sjeverom Kalifornije dok je, južnije, poznato ljetovalište Malibu ugroženo drugim požarom koji brzo napreduje.

"Moj tužan zadatak je potvrditi da sada imamo ukupno devet mrtvih", izjavio je u petak uveče Kori Honea, šerif okruga Bjut.

Šerifovi ljudi otkrili su u četvrtak pet žrtava u gradu Peradajs (Paradise), sjeverno od glavnog grada Sakramenta, čijih je 26.000 stanovnika dobilo naređenje za evakuaciju.

Četiri su žrtve bile u svojim automobilima a jedna na obližnjem tlu. "Zbog njihovih opekotina te osobe koje su pokušavale pobjeći nisu mogle biti smjesta identifikovane", istakle su u petak šerifove službe.

Troje mrtvih pronađeno je u petak izvan jedne kuće, a još jedna u kući.

Više desetina drugih osoba smatra se nestalima.

Šesto kilometara južnije, blizu Los Anđelesa, grad Malibu bio je u stanju uzbune zbog jakog požara koji je izbio prethodnog dana dvadesetak kilometara sjevernije.

Nekoliko slavnih osoba od brojnih koje žive u tom području moralo je biti evakuisano poput Kim Kardašian, glumice Alisa Milano i meksičkog reditelja Giljerma del Tora.

Ukupno je gotovo 150.000 osoba moralo biti evakuisano u Kaliforniji, prenosi Hina.

Galerija

Bonus video: