nakon čavesa

Kapriles: Suočeni smo sa predizbornim zastrašivanjem i ucjenama

Kapriles optužuje Madura da, zbog toga što nema jasan plan za zemlju, zaoupotrebljava "privrženost" koju građani imaju prema bivšem lideru Čavesu
1 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2013. 12:23h

Kandidat opozicije u Venecueli Enrike Kapriles izjavio je danas da će voditi "duhovnu borbu" protiv "državne vlasti" u kampanji za predsjedničke izbore zakazane za 14. april.

Protivkandidat Kaprilesa je Nikolas Maduro, koji je kao potpredsjednik na čelu države naslijedio Uga Čavesa, koji je umro 5. marta.

"Treba se pozvati na vjeru građana Venecuele... zato što smo suočeni sa zloupotrebom vlasti koja se ogleda kroz kršenja zakona, ucjene, strah, korišćenje državnog medijskog aparata u zastrašivanju suparnika", poručio je Kapriles tokom kampanje na sjeverozapadu Venecuele.

Kapriles optužuje Madura da, zbog toga što nema jasan plan za zemlju, zaoupotrebljava "privrženost" koju građani imaju prema bivšem lideru Čavesu.

Nikolas Maduro (Foto: Beta/AP)

Kandidat opozicije ne voli da govori o rezultatima istraživanja, prema kojima bi njegov kandidat osvojio većinu na izborima, ali je doveo u pitanje objektivnost anketa javnog mnjenja.

Na predsjedničkim izborima održanim u Venecueli prije šest mjeseci, Kapriles je poražen u duelu sa Ugom Čavesom, osvojivši podršku 44 odsto birača.

Čim je najavljen datum održavanja izbora, grupa opozicionih stranaka ponovo je predložila Kaprilesa za svog predsjedničkog kandidata.

Galerija