SAD: Boing otpušta dvije hiljade radnika

Iz Boinga tvrde da otpuštanje nema nikakve veze sa problemima na baterijama aviona tipa 787 i da je riječ o zaposlenima koji su radili na razvojnim programima
0 komentar(a)
Boing, ljekovi, Foto: Reuters
Boing, ljekovi, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.03.2013. 17:20h

Američka aviokompanija Boing (Boeing) planira da otpusti više od dvije hiljade zaposlenih koji su radili na poslovima razvoja proizvodnih kapaciteta za avione tipa 747 i 787.

Kompanija će, do kraja godine, otpustiti 800 zaposlenih, a još 1,2 hiljade do 1,6 hiljada radnika ostaće bez posla u zavisnosti od procjene viška radne snage u pojedinim proizvodnim segmentima, prenosi B92.

Iz Boinga tvrde da otpuštanje nema nikakve veze sa problemima na baterijama aviona tipa 787 i da je i ranije to bilo planirano, jer je riječ o zaposlenima koji su radili na razvojnim programima.

Kompanija Boing je suspendovala isporuku aviona tipa 787 sredinom januara, nakon zabrane letova, ali je nastavila da mjesečno proizvodi po pet aviona, a planira da ubuduće pojača na deset.

Od aviona tipa 787, takozvanog drimlajnera kao najnovijeg i tehnološki najrazvijenijeg aviona kompanije Boing, mnogo se očekivalo.

Međutim, od kada je počeo da leti, avion je imao niz problema, uključujući požare na akumulatorima i curenje goriva.

Bonus video: