Fotografija prve dame Kine na naslovnim stranicama

Peng Lijuan je bila nasmijana i opuštena, a u jednom trentuku je muža uhvatila pod ruku, što je gest koji se vrlo rijetko viđa u javnom životu komunističkih lidera u Kini
1 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2013. 11:25h

Fotografija supruge novog kineskog predsjednika Si Đinpinga tokom njihove posjete Rusiji objavljena je na svim naslovnim stranicama kineske štampe.

Najveću popularnost stekla je nastupajući na televizijskoj gala večeri povodom kineske Nove godine

Prva dama Peng Lijuan je popularna pjevačica u Kini, a kineski mediji su, umjesto uobičajene fotografije na kojoj se rukuju dva lidera, ocijenili da je bolje da na naslovnoj stranici bude fotografija nasmijanog predsjednika i njegove supruge kako izlaze iz aviona Er Čajna.

Kako navodi Frans pres, Peng Lijuan je bila nasmijana i opuštena, a u jednom trentuku je muža uhvatila pod ruku, što je gest koji se vrlo rijetko viđa u javnom životu komunističkih lidera u Kini.

Svi Kinezi znaju Peng Lijuan, pjevačicu narodne muzike i sada suprugu predsjednika koja je u vojsci stekla čin generala.

Najveću popularnost stekla je nastupajući na televizijskoj gala večeri povodom kineske Nove godine koju prate stotine miliona gledalaca. Si Đinping i ruski predsjednik Vladimir Putin sastali su se u petak u Moskvi.

Nastup Peng Lijuan na kineskoj televiziji

Galerija

Bonus video: