Maduro: Pentagon i CIA žele da ubiju Kaprilesa

Maduro je prošle sedmice prvi put pomenuo zavjeru protiv svog rivala, za koju optužuje Rodžera Norijegu i Ota Rajha
0 komentar(a)
Nikolas Maduro, Foto: Rojters
Nikolas Maduro, Foto: Rojters
Ažurirano: 17.03.2013. 08:35h

Vršilac dužnosti predsjednika Venecuele zatražio je juče od američkog lidera Baraka Obame da obustavi, kako je nazvao, zavjeru Pentagona i Centralne obavještajne agencije (CIA) da se ubije njegov opozicioni protivnik i izazove puč uoči izbora 14. aprila.

Nikolas Maduro je kazao da je plan američkih vlasti da se za smrt njegovog protivnika okrivi vlada i da se „građani Venecuele ispune mržnjom“ uoči izbora nasljednika preminulog socijalističkog lidera Uga Čavesa.

Maduro je prošle sedmice prvi put pomenuo zavjeru protiv svog rivala Enrikea Kaprilesa, za koju optužuje zvaničnike administracije bivšeg američkog predsjednika Džordža Buša – Rodžera Norijegu i Ota Rajha. Oni su odbacili optužbe kao netačne, sramotne i klevetničke.

„Rodžer Norijega i Oto Rajh, zvaničnici Pentagona i CIA, stoje iza plana da se likvidira desničarski predsjednički kandidat ne bi li se stvorio haos“, kazao je Maduro juče u televizijskom intervjuu, dodajući da je informacije dobio od „veoma dobrog izvora“.

Maduro je kazao da je više plakao kada je Čaves preminuo nego kada su mu roditelji umrli

Kapriles je u subotu poručio da će Maduro biti odgovoran ukoliko mu se išta desi.

Maduro ima prednost od preko 10 procenata u odnosu na Kaprilesa, pokazali su rezultati dva zasebna istraživanja javnog mnjenja koja su urađena prije smrti Čavesa, prenio je Rojters.

U jučerašnjem intervjuu, Maduro je kazao da je više plakao kada je Čaves preminuo nego kada su mu roditelji umrli.

Tokom 14-godišnje vladavine, harizmatični Čaves je često optuživao SAD da kuju zavjere protiv njega i njegove „revolucije“.

Bonus video: