Anonimusi objavili rat Izraelu: Izbrisaćemo vas sa interneta

Anonimousi, zajedno s brojnim drugim hakerima, planiraju veliki hakerski napad na Izrael. Izrael je prijetnje shvatio vrlo ozbiljno i započeo s preventivnim mjerama
65 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2013. 15:43h

'Hakeri počinju sa sajber napadima protiv Izraela 7. aprila', objavili su Anonimousi na Twitteru pozivajući hakere širom svijeta da im se pridruže u drugom "OpIzraelu" (Operacija Izrael), kako je nazvan internetski rat protiv te zemlje, u okviru kojeg je već bilo napada na službene stranice izraelskih institucija i pojedinaca u izraelskoj vlasti.

Izraelske vladine agencije navodno su spremne, odnosno ozbiljno se pripremaju za novi napad. "To je nešto što se organizuje na internetu u proteklih nekoliko dana. Ono što razlikuje ovaj plan napada od prethodnih je to što će nas zaista napasti hakeri iz cijelog svijeta povezani s Anonimusima", izjavio je izraelski zvaničnik Ben Avi za list "Haaretz".

Prvi hakerski napad 'OpIsrael' počeo je u novembru prošle godine, tokom izraelskog napada na Palestince u Gazi.

"Mi smo Anonimusi, mi smo legija. Nećemo oprostiti, nećemo zaboraviti. Izraele, prekasno je da od nas to očekujete", jedna je od njihovih poruka koju su uputili.

Oko 700 izraelskih internet sajtova pretrpjelo je hakerske napade, uključujući i sajt Ministarstva spoljnjih poslova, službenu internet stranicu izraelskog predsjednika i stranicu Ministarstva finansija, a procjenjuje se da je ukupno bilo oko 44 miliona napada na vladine internet stranice.

Nakon akcije "OpIsrael" Anonimusi su na internetu objavili podatke o 5.000 izraelskih službenika, uključujući njihova imena, poreske identifikacijske brojeve i njihove lične e-mail adrese.

Galerija

Bonus video: