Spriječen napad u Kabulu, otkriveno 8 tona eksploziva

Avganistanska obavještajna agencija je otkrila 7.800 kilograma eksploziva u kamionu, kojim je bio planiran napad u naseljenom dijelu Kabula
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2013. 14:51h

Gotovo osam tona eksploziva, kojim je planiran napad u naseljenom dijelu Kabula, pronađeno je u predgrađu avganistanske prijestonice. Napad je planirala mreža Hakani, sa sjedištem u Pakistanu, u saradnji sa talibanskim vođama, saopštio Nacionalni Direktorat za bezbjednost.

Avganistanska obavještajna agencija saopštila je da je otkrila 7.800 kilograma eksploziva u kamionu, kojim je bio planiran napad u naseljenom dijelu Kabula.

Napad je planirala mreža Hakani sa sjedištem u Pakistanu i talibanske vođe, saopštio je Nacionalni Direktorat za bezbjednost (NDS), prenijela je agencija AFP.

Portparol obavještajne agencije Šafikulah Tahiri rekao je da je eksploziv pronađen prije tri dana, sakriven u vrećama za cement u kamionu u istočnom predgrađu Kabula.

"Taj eksploziv je mogao da uništi sve u prečniku od 1.500 metara", rekao je Tahiri, koji je dodao da bi za ljude koji žive u gradu bila prava katastrofa da je eksploziv aktiviran.

U razmjeni vatre tokom racije u utorak ujutro ubijena su petorica osumnjičenih ekstremista koji su planirali ovaj napad, a dvojica su uhapšena, rekao je Tahiri.

Galerija

Bonus video: