U napadima u Njujorku ubijene četiri, ranjene dvije osobe

Četiri osobe ubijene su danas, a dvije su ranjene u napadima u američkoj državi Njujork, saopštili su policijski zvaničnici
4 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2013. 20:23h

Četiri osobe ubijene su danas, a dvije su ranjene u napadima u američkoj državi Njujork, saopštili su policijski zvaničnici

Naoružani napadač je pucao u dva sela u okrugu Herkimer, u jednoj perionici automobila i u berbernici.

Napadač je prvo zapalio zgradu u kojoj živi u gradiću Mohok, da bi poslije toga otišao do lokalne berbernice, gdje je ubio dvoje i ranio još dvoje ljudi.

Osumnjičeni se potom, kolima odvezao do susjednog gradića Herkimer, u kojem je ubio još dvije osobe.

Pošto se sumnja da se i dalje krije u ovom gradu, koji ima nešto više od sedam hiljada stanovnika, policija je evakuisala školu, lokalni koledž i naredila svim građanima da ostanu u svojim kućama.

Prema definiciji FBI, napadom sa masovnim ubistvima se proglašava zločin u kojem je ubijeno četvoro ili više ljudi. Ovo je 201. slučaj takvih napada u SAD u poslednjih sedam godina.

Šef lokalne policije Džozef Malone izjavio je novinarima da je napadač i dalje u bjekstvu, upozorivši da je "opasan i naoružan", prenio je list Njujork tajms.

Napadač je identifikovan kao 64-godišnji Kurt Majers, a policija je objavila njegovu fotografiju, na kojoj je sijed i ima sijedu bradu.

Za sada nije jasno koji je motiv napada, niti koje je oružje napadač koristio. Policija vjeruje da je napadač prethodno zapalio svoju kuću, ali su vatrogasci brzo ugasili požar.

Desetak policijskih vozila i helikopter uključeni su u potragu za napadačem. Škole su u međuvremenu zatvorene, a ljudima je rečeno da ne izlaze na ulice, prenio je AP.

Galerija

Bonus video: