Venecuela će nastaviti da isporučuje naftu SAD-u

"U svjetlu tako tragičnih događaja kao što je smrt predsjednika Čavesa mi, Venecuelanci, poručujemo Amerikancima samo jedno: ne miješajte se u naše poslove", rekao je Ramires
2 komentar(a)
Rafael Ramires, Foto: Beta/AP
Rafael Ramires, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.03.2013. 11:44h

Venecuela će nastaviti da isporučuje naftu Sjedinjenim Američkim Državama, bez obzira na zategnutost međusobnih odnosa, najavio je ministar nafte i rudarstva Rafael Ramires.

Ranije ovog mjeseca Karakas je protjerao dva američka vojna atašea kao odgovor na protjerivanje dvoje venecuelanskih diplomata.

"Venecuela će nastaviti da isporučuje naftu SAD, koje su za nas važno tržište, a pored toga imamo u toj zemlji i sopstveni rafinerijski kompleks.

U svjetlu tako tragičnih događaja kao što je smrt predsjednika Uga Čavesa mi, Venecuelanci, poručujemo Amerikancima samo jedno: ne miješajte se u naše poslove", rekao je Ramires za dnevnik Mundo, prenose agencije.

Situacija u naftnoj industriji Venecuele je, kako je dodao, potpuno normalna i stabilna.

"Sve će biti stabilno i u budućnosti i mi smo uvjereni da će se proces bolivarske revolucije nastaviti", rekao je Ramirez, koji je istovremeno i na čelu državnog naftnogasnog koncerna Petroleos de Venecuela.

Bonus video: