Tinejdžer htio da se ubije zbog uvreda vršnjaka: Govorili mi da sam masan, ružan, debeo...

Noa je dobio više od 2.000 poruka podrške za samo nekoliko sedmica, a taj broj je do danas porastao na nekoliko hiljada
17 komentar(a)
Ažurirano: 11.03.2013. 13:09h

Dječak koji je na Instagramu objavio fotografiju svoje ruke sa brojnim posjekotinama, uz poruku da će 8. marta, na svoj 13. rođendan izvršiti samoubistvo, inspirisao je hiljade ljudi širom svijeta koji su mu slali poruke podrške.

Noa Broklebank, učenik sedmog razreda iz Kolumbije, unazad godinu trpio je uvrede svojih škoslkih drugoa. Nazivali su ga masnim, ružnim, debelim, gubitnikom...

"Osjećao sam se bezvrijedo", kazao je Noa.

"Moj život je bio užasan".

Takvo nasilničko ponašanje njegovih školskih drugova doprinijelo je da Noa krajem januara objavi fotografiju sa datum kada planira da se ubije.

Kada je vidjela poruku, njegova majka Karen, bila je prestravljena i dječaka je odmah odvela u bolnicu.

Odlučila je i da podijeli priču sa svijetom u nadi da bi mogla pomoći nekom drugom djetetu koje se osjeća kao njen sin.

"Objavila sam fotografiju. Bila sam očajna", kaže ona.

Ona je u početku zamolila neke njene prijatelje sa Facebooka da ostave poruke podrške njenom sinu. Nakon toga, Noa je dobio više od 2.000 poruka za samo nekoliko sedmica, a taj broj je do danas porastao na nekoliko hiljada. "Ovo nam vraća vjeru u ljude", kaže njegova majka. Poruke podrške su dale utjehu i dječaku, koji sada provodi vrijeme čitajući ih.

"Bio sam fokusiran na loše ljude, ali sam sada shvatio da postoje i oni koji su dobri i brižni i koji mogu biti moji prijatelji", kazao je Noa.

Bonus video: