General Ornela: Čaves je umro od srčanog udara

Čaves je prije smrti, iako nije imao glas, pokušao da izgovori da ne želi da umre, zato što je "volio svoju zemlju i zato što se žrtvovao za svoju zemlju"
1 komentar(a)
Ugo Čaves, Venecuela, Foto: Rojters
Ugo Čaves, Venecuela, Foto: Rojters
Ažurirano: 07.03.2013. 08:16h

Predsjednik Venecuele Ugo Čaves, koji se posljednje dvije godine liječio od raka, umro je od teškog srčanog udara, izjavio je komandant predsjedničke garde, general Hose Ornela.

"Biće potrebno 50 godina da se otpečate dokumenta u kojima će se vidjeti da je neprijatelj bio umiješan"

Čaves je prije smrti, iako nije imao glas, pokušao da izgovori da ne želi da umre, zato što je "volio svoju zemlju i zato što se žrtvovao za svoju zemlju", rekao je Ornela, koji bio uz Čavesa posljednje dvije godine i sa njim proveo i posljednje trenutke.

Govoreći ispred vojne akademije u kojoj je izloženo Čavesovo tijelo, Ornela je rekao da je predsjednik imao najbolje ljekare iz cijelog svijeta, ali da oni nikada nisu pred njim govorili o njegovom zdravstvenom stanju.

Ornela se složio sa tvrdnjom potpredsjednika Nikolasa Madura da su "neprijatelji" Venecuele kod Čavesa "izazvali rak".

"Biće potrebno 50 godina da se otpečate dokumenta u kojima će se vidjeti da je neprijatelj bio umiješan", kazao je Ornela. Ugo Čaves umro je 5. marta u Karakasu u 58. godini, poslije gotovo dvogodišnje borbe sa rakom. Sahrana Čavesa zakazana je za petak.

Bonus video: