Holivudske zvijezde žale za Čavezom, Šon Pen poručuje da će se revolucija nastaviti

"Danas je narod Sjedinjenih Američkih Država izgubio prijatelja kog nije znao da ima, a siroti narod širom svijeta izgubio je šampiona"
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2013. 14:51h

Američki glumac Šon Pen oglasio se povodom smrti venecuelanskog predsjednika Ugo Čaveza, kog je podržavao tokom njegove vladavine.

"Danas je narod Sjedinjenih Američkih Država izgubio prijatelja kog nije znao da ima, a siroti narod širom svijeta izgubio je šampiona. Izgubio sam prijatelja kog sam imao čast da poznajem. Moje misli su sa porodicom predsjednika Čaveza i narodom Venecuele. Venecuela i njena revolucija biće nastavljena pod dokazanim vođstvom potpredsjednika Madura," rekao je Pen u izjavi za “The Hollywood Reporter”.

Svoje žaljenje iskazao je i slavni holivudski režiser Oliver Stoun, koji je, takođe, bio blizak sa Čavezom.

"Žalim velikog heroja. Ugo Čavez će živeti vječno u istoriji. Prijatelju, počivaj u miru koji si zaslužio," rekao je oskarovac Stoun.

Majkl Mur, režiser kontroverznog dokumentarca Farenhajt 9/11, prisjećajući se susreta sa Čavezom u Veneciji, napisao je na Twitter-u: "Razgovarali smo duže od sat vremena. Rekao je da je srećan što je konačno upoznao nekoga ko Buša mrzi više od njega samog".

Žaljenje je izrazila i muzičarka Kortni Lav, udovica frontmena nirvane Kurta Kobejna, koja je rekla da ju je Čavez pozvao da posjeti Venecuelu.

Čavez i Glover

Glimac Deni Glover je u više navrata posjećivao Venecuelu, a u Karakasu boravio i prošle godine na proslavi Čavezove pobjede na predsjedničkim izborima. Glover je Čaveza poznavao duže od osam godina, a Venecuelu je posjećivao i kao aktivista za ljudska prava.

Galerija

Bonus video: