Lažna dojava o naoružanom napadaču na MIT-u

Policija je intervenisala, pošto je javljeno da je u jednu od zgrada u kampusu koledža ušao čovjek sa oružjem i pancirnim prslukom na sebi
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2013. 19:55h

Američka policija pretražila je danas zgradu poznatog koledža Institut za tehnologiju Masačusets (MIT), nakon dojave da je u nju ušla jedna naoružana osoba, ali je provjerom utvrđeno da je dojava bila lažna. Policija je intervenisala, pošto je javljeno da je u jednu od zgrada u kampusu koledža ušao čovjek sa oružjem i pancirnim prslukom na sebi. Fakultetske vlasti su prije toga, ipak, naložile svim studentima da ostanu u svojim sobama ili prostorijama univerziteta u kojima su se zatekli, iz predostrožnosti zbog mogućeg incidenta.

Koledž policija će, i pored toga što se dojava pokazala kao lažna, tokom vikenda nastaviti pojačan nadzor nad kampusom MIT-a, prenosi Tanjug. Poslije decembarske tragedije u Konektikatu, kada je naoružani napadač ušao u školu i ubio 26 osoba, od kojih 20 djece, mjere bezbjednosti u školskim i visokoškolskim ustanovama podignute su na mnogo viši nivo.

Galerija

Bonus video: