El Baradej poziva Egipćane na bojkot parlamentarnih izbora

"...neću da učestvujem u činu obmane" izjavio je vođa najveće opozicione koalicije u Egiptu koja zatijeva promjenu ustava i formiranje vlade nacionalnog spasa
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2013. 16:56h

Vođa najveće egipatske opozicione koalicije "Front nacionalnog spasa" Mohamed El Baradej pozvao je danas birače da bojkotuju predstojeće parlamentarne izbore u toj državi.

"Pozivao sam na bojkot izbora 2010. godine da bih skrenuo pažnju na lažnu demokratiju. Danas ponavljam isti taj poziv, neću da učestvujem u činu obmane", napisao je El Baradej na svom Tviter (Twitter) nalogu.

"Front nacionalnog spasa" ranije je saopštio da neće izaći na izbore, koji bi trebalo da se održe od aprila do juna, prije ispunjenja svojih uslova, koji uključuju promjenu ustava i formiranje vlade nacionalnog spasa.

Zamjenik predsjednika vladajuće "Partije slobode i pravde", Esam al Erian, odgovorio je El Baradeju na svom Fejsbuk (Facebook) profilu, rekavši da "bježanje od ispita na izborima znači da neko hoće izvršnu vlast bez demokratskog mandata".

"Partija slobode i pravde" je stranka iz koje potiče aktuelni predsjednik Mohamed Mursi, a koju su osnovala Muslimanska braća.

Bonus video: