Kremlj: Dogovoreni datum i mjesto sastanka Putina i Trampa

Danas su se u Kremlju sastali Putin i Trampov savjetnik za nacionalnu bezjbednost Džon Bolton
0 komentar(a)
Vladimir Putin, Donald Tramp, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.06.2018. 15:16h

Moskva i Vašington dogovorili su datum i mesto sastanka predsjednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa, javio je danas TASS.

Detalji sastanka će biti objavljeni sjutra, rekao je novinarima savjetnik ruskog predsjednika Juri Ušakov i dodao da će se predsjednici sastati u trećoj zemlji koja je pogodna i za Rusiju i za SAD.

Danas su se u Kremlju sastali Putin i Trampov savjetnik za nacionalnu bezjbednost Džon Bolton. Putin je rekao da bi Boltonova posjeta mogla biti prvi korak ka potpunoj obnovi odnosa SAD i Rusije.

Ušakov je rekao Rusija i SAD već dugo razgovaraju o samitu preko "zatvorenih kanala".

"Mogu reći da je postignut dogovor o održavanju samita, čak i dogovor o vremenu i mjestu. Vjerovatno ćemo to objaviti sjutra zajedno s našim kolegama iz SAD", rekao je Ušakov.

Putin je na sastanku s Boltonom izrazio nadu da će dvije zemlje "uspostaviti pune odnose zasnovane na ravnopravnosti i uzajamnom poštovanju".

Ruski predsjednik je rekao da su odnosi Moskve i Vašingtona na niskoj tački uglavnom zbog unutrašnje političke borbe u SAD.

Bolton je Putinu rekao da su se lideri SAD i Rusije sastajali kada su u prošlosti postojale razlike između dvije zemlje, što je bilo "dobro za obje zemlje, dobro za stabilnost u svijetu", i dodao da predsjednik Tramp "ima snažna osjećanja po tom pitanju".

Bonus video: