RANJENA I DJECA

Rat pred Asadovim vratima, bomba usmrtila 31 osobu

Najmanje 31 osoba poginula u eksploziji u centru Damaska. Kako javljaju agencije, povrijeđeno je nekoliko desetina osoba, među njima i četvoro djece
1 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2013. 13:25h

U snažnoj eksploziji automobila-bombe u blizini sjedišta sirijske vladajuće partije Baas u centru Damaska poginula je najmanje 31 osoba, prenijela je u sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Državna agencija Sana je javila da je veliki broj civila poginuo ili povrijeđen u "terorističkom napadu" i da je pričinjena značajna materijalna šteta.

Kako javljaju agencije, među povrijeđenima je i četvoro djece.

Eksplozija je odjeknula u Mazri, centralnom kvartu Damaska, nedaleko od sjedišta vladajuće partije Baas i Ambasade Rusije. Neki mediji su naveli da je u pitanju samoubilački napad.

Dopisnik agencije Frans pres javio je da se kod mjesta eksplozije nalazi veliki broj kola hitne pomoći, da su prilazi blokirani i da se čuje pucnjava.

Agencija AP prenosi da je automobil eksplodirao u trenutku kad je prišao kontrolnom punktu postavljenom između ruske ambasade i sjedišta vladajuće partije predsjednika Asada.

Ruska agencija RIA Novosti prenijela je riječi službenika ruske ambasade koji je rekao da je u eksploziji oštećena zgrada ambasade, ali da niko nije povrijeđen.

Očevici tvrde da je meta napada bio kontrolni punkt u Mazri. Iznad centra Damaska širi se gust oblak dima, a policija je ubrzo poslije detonacije blokirala sve ulice u centru prijestonice.

Ambulantna kola su brzo upućena na mjesto gdje je eksplodirao automobil. Vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila automobile.

Od siline eksplozije razbijeni su izlozi i prozori na obližnjim zgradama.

Eksplozija je uslijedila ubrzo pošto su u blizini fudbalskog stadiona u Damasku ispaljene dvije minobacačke granate kada je jedan igrač ubijen, navodi AP.

Prethodnog dana minobacaške granate su eksplodirale u blizini jedne od tri Asadove palate u prijestonici, pričinivši samo materijalnu štetu.

Damask je do sada bio pošteđen velikog nasilja koje je uništilo druge sirijske gradove, ali su vladine zgrade bile u proteklom periodu meta bombaških napada.

Galerija

Preporučujemo za Vas