Obama od aktivista dobio čokoladicu u obliku mrtvog vojnika

Pored vojnika nalazio se natpis "FUBAR", što je u vojničkom slengu skraćenica za "Fucked Up Beyond All Repair"
2 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2013. 09:34h

Aktivisti pokreta "Fresh Juice Party" za Dan zaljubljenih poslali su čokaldice "Fubar" u obliku mrtvog američkog vojnika na 5.000 adrese, među kojima su američki predsjednik Barak Obama, članovi kabineta, predvodnici vojne industrije i kongresmeni.

"Željeli smo da pokažemo našoj vladi šta radi ljudskim bićima"

Pokret "Fresh Juice Party" izrazio je protest povodom slanja američkih vojnika u rat, iz kog se mnogi od njih nikada ne vrate.

U svakoj kutijici, pored vojnika, nalazio se i natpis "Fubar", što je u vojničkom slengu skraćenica za "Fucked Up Beyond All Repair" ili "nepopravljivo sjeban". Članovi "Fresh Juice Party" pokreta smatraju da se Amerikanci šalju u rat "kao potrošna roba".

Aktivistkinja Naomi Pitkejrn izjavila je za "Hafington Post" da pokret nije dobio odgovor na poslate poklon, ali da ga nisu ni očekivali.

"Željeli smo da pokažemo našoj vladi šta radi ljudskim bićima. Nema ničeg smiješnog u ubijanju vojnika. Vlada šalje vojnike u rat, a zatim njihove djelove vraća u kutiji", rekla je Naomi Pitkejrn.

Ista grupa aktivista je 2011. godine ušla na Obamin humanitarni događaj i pjevala pjesmu "Where's Our Change" (gdje je naša promjena), nakon čega ih je obezbjeđenje izbacilo.

Galerija

Bonus video: