stižu dva aviona

Rusija šalje humanitarnu pomoć Siriji

Kremlj je u januaru poslao dva aviona kojima je evakuisano 77 građana iz Sirije, što je znak da se Rusija možda priprema za mogući pad sirijskog predsjednika Bašara al-Asada
2 komentar(a)
Ruski avion, Foto: RIA Novosti
Ruski avion, Foto: RIA Novosti
Ažurirano: 18.02.2013. 20:27h

Rusija će poslati u Siriju dva aviona koji će isporučiti 46 tona humanitarne pomoći, a u koja će se potom ukrcati građani koji žele da napuste zemlju.

Avioni sa šatorima, generatorima, namještajem i 11 tona hrane doletjeće sjutra u lučki grad Latakiju na sjeverozapadu Sirije, rekla je portparolka ministarstva za vanredne situacije Rusije Irina Rosijus, a prenosi agencija Itar-Tass.

U te avione će se potom ukrcati državljani iz Komonvelta nezavisnih država (CIS), regionalne grupe postsovjetskih država, kao i ruski državljani koji žele da napuste Siriju, dodala je ona, kako navodi Rojters.

Kremlj je u januaru poslao dva aviona kojima je evakuisano 77 građana iz Sirije, što je znak da se Rusija možda priprema za mogući pad sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, iako je Moskva jedan od najvećih stranih zaštitnika sirijskog režima.

Moskva je dosad blokirala tri rezolucije Savjeta bezbjednosti UN kojima bi se pojačao pritisak na Damask radi okončanja nasilja koje je odnijelo blizu 70.000 života tokom gotovo dvogodišnje pobune.

Preporučujemo za Vas