Nakon govora o stanju nacije: Republikanci odbacuju Obamine prijedloge

Vođa republikanaca nije želio za AP da kaže da li bi podržao zakon koji bi za 11 miliona imigranata obezbijedio državljanstvo SAD-a
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2013. 14:20h

Vođa republikanaca u Predstavničkom domu Kongresa SAD Džon Bener odbacio je većinu prijedloga koje je iznio predsjednik Barak Obama u svom govoru o stanju nacije.

Bener je, u intervjuu za AP, sa rezervom govorio o apelu predsjednika da se novcem poreskih obveznika plaća predškolsko obrazovanje, ali je odlučno odbacio prijedloge o kontroli oružja koje nabavljaju građani.

On je rekao i da je protiv plana o povećanju zakonom propisane minimalne nadnice sa sedam dolara i 25 centi na devet dolara na sat.

Obama u govoru o stanju nacije, u pozadini potpredsjednik SAD, Džo Bajden (lijevo) i spiker Predstavničkog doma Kongresa SAD, Džon Bener (Foto: Beta/AP)

U obraćanju članovima oba doma Kongresa, Obama je juče ocijenio da je američka ekonomija snažnija uz talenat i inovativnost imigranata.

Bener nije, međutim, želio za AP da kaže da li bi podržao zakon koji bi za 11 miliona imigranata obezbijedio državljanstvo SAD.

Galerija

Bonus video: