Baz Oldrin tužio djecu i bivšu menadžerku: Kradu me, kleveću, ne daju da se oženim

Djeca su tražila od sudije da ih imenuju za Oldrinove zakonske staratelje tvrdeći da njihov 88-godišnji otac pati od gubitka pamćenja i paranoje
86 pregleda 0 komentar(a)
Baz Oldrin, Foto: Reuters
Baz Oldrin, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.06.2018. 15:35h

Američki astronaut Baz Oldrin tužio je svoje dvoje djece i bivšu menadžerku tvrdeći da mu kradu novac i da ga kleveću.

Tužba, u kojoj Oldrin navodi i da ga sprječavaju da se oženi, podignuta je nakon što su njegova djeca Endru i Dženis podnijeli zahtjev za preuzimanje kontrole nad njegovim finansijama.

Djeca su tražila od sudije da ih imenuju za Oldrinove zakonske staratelje tvrdeći da njihov 88-godišnji otac pati od gubitka pamćenja i paranoje.

Baz Oldrin je drugi čovek koji je kročio na Mjesec. Zajedno sa Nilom Armstrongom bio je u misiji Apola 11 1969. Armstrong je bio prvi čovjek koji je zakoračio na površinu Mjeseca a samo nekoliko minuta kasnije slijedio ga je Oldrin.

Kristina Korp, bivša Oldrinova poslovna menadžerka, navela je danas na Tviteru da je bivši kosmonaut nepravedno optužuje.

U zahtjevu za upravljanje imovinom navodi se da Oldrin troši novac velikom brzinom kao i da njegovi novi prijatelji žele da ga odvoje od porodice.

Sud je za ovu nedjelju odredio vještačenje na kojem treba da se procijeni psihičko stanje Baza Oldrina.

Oldrin se samoinicijativno u aprilu podvrgao psihijatrijskoj procjeni, kada je utvrđeno da je njegovo stanje bolje nego što se očekuje za njegove godine. Mišljenje psihijatra je i da je on u stanju da se stara o sebi i da upravlja svojim novcem.

Oldrin je tužio dvoje djece, dok njegov stariji sin Džejms ne učestvuje u sporu.

Oldrin je početkom juna prisustvovao događaju u Bijeloj kući kada je američki predsjednik Donald Tramp najavio da će od Pentagona tražiti da formira Svemirske snage, kao odvojenu službu oružanih snaga.

Bonus video: