Vojska nastavila ofanzivu oko Damaska, 55 mrtvih

Sirijska vojska nastavila je danas da bombarduje pobunjeničke položaje oko Damaska, gdje je za 24 sata ubijeno 55 ljudi, među kojima je 19 civila, tvrde opozicioni aktivisti
64 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2013. 13:08h

Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sjedištem u Londonu, navodi da su civili, među kojima su tri žene, poginuli kada su projektili pogodili izbjeglički kamp Jarmuk, koji naseljavaju Palestinci.

Aktivisti, čiji navodi ne mogu nezavisno da se provjere, jer je novinarima zabranjen pristup, juče su izvijestili da su snage predsjednika Bašara al-Asada započele žestoku ofanzivu protiv pobunjenika na jugu i istoku Damaska.

Kamera koja je snimala protestni skup zabilježila eksploziju jedne od bombi ( UPOZORENJE! Video sadrži uznemiravajuće scene)

Prema njihovim podacima, ubijeno je najmanje 19 civila, 28 pobunjenika i osam vojnika, a vojska je danas dobila pojačanje u Daraji, strateškoj lokaciji blizu vojnog aerodroma, javila je agencija Frans pres.

Opservatorija, koja izvještava o sukobima i žrtvama od početka krize u Siriji u martu prošle godine, saopštila je i da je u nasilju širom zemlje juče ubijena 141 osoba.

Galerija

Bonus video: