Nakon operacije prvi put čula glas svog djeteta

Majka troje djece izgubila je nadu da će ikada čuti glas svog najmlađeg sina Ašera
62 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2013. 14:11h

Zahvaljujući revolucionarnoj operaciji, Don Kejm (43) iz El Pasa (Teksas), koja je ogluvjela prije 15 godina, prvi put je čula glas svog osmogodišnjeg sina.

“U mislima čujem glas svog sina, ali znam da zapravo ne mogu da ga čujem"

Majka troje djece izgubila je nadu da će ikada ponovo čuti glasove svojih starijih sinova, a kada je rodila najmlađeg Ašera, mislila je da mu nikada neće čuti glas.

Sve se promijenilo u novembru prošle godine, kada joj se u okviru tok-šou emisije “Ljekari” pružila šansa da se podvrgne operaciji koja će joj povratiti sluh, koji je, zbog naslijeđenog poremećaja, izgubila prije 15 godina.

Na Institutu za istraživanje sluha “Haus” u Los Anđelesu dobila je tzv. kohlearni implant, elektronsku napravu koja se ugrađuje u uvo kako bi gluvima omogućila da čuju. Kvalitet zvuka nije isti kao kod prirodnog sluha, ali pacijenti ipak mogu da čuju i razumiju govor i zvuke iz okruženja, poput muzike.

“Ne bojim se operacije”, izjavila je ona prije intervencije.

Dirljivi trenutak

“U mislima čujem glas svog sina, ali znam da zapravo ne mogu da ga čujem. Možda se bojim da ono što ću čuti neće biti isto kao njegov glas koji sam do sada čula u svojoj glavi”.

“Ovo je divno i mnogo je bolje nego što sam očekivala”, kaže Don

U epizodi emisije “Ljekari” emitovanoj u utorak, prikazan je dirljivi trenutak kada je Don prvi put čula glas svog najmlađeg sina.

“Hej, mama, da li me čuješ?”, upitao je Ašer dok je stajao iza njenih leđa i smješkao se.

“Da”, odgovorila je Don van sebe od sreće, nakon čega su oboje briznuli u plač.

“Volim te”, rekao je Ašer.

“Volim i ja tebe”, odgovorila mu je majka.

“Ovo je divno i mnogo je bolje nego što sam očekivala”, kaže Don. “Bojala sam se onoga što ću čuti i kako će sve to zvučati. Još sam pod snažnim utiskom.”

Galerija

Bonus video: