SAD: Ubio vozača školskog autobusa i uzeo dječaka kao taoca

Otmičar, za sada nije naudio 6-godišnjem dječaku, a zašto je oteo baš njega, nije poznato
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2013. 11:38h

Nepoznati muškarac ušao je juče u školski autobus u jednom gradiću u Alabami, ubio vozača i oteo 6-godišnjeg dječaka, koga još uvek drži kao taoca, javlja "CNN".

Incident je započeo juče u popodnevnim satima i još uvijek traje, a specijalni policijski odred SWAT tim očajnički pokušava da oslobodi dijete.

Otmičar za sada nije naudio dječaku, a zašto je oteo baš njega, nije poznato.

"Rekao je da svi mogu izaći iz autobusa, a potom je zgrabio dječaka i četiri puta pucao u vozača", ispričao je jedan od očevidaca

Prema riječima očevidaca dječak se navodno od šoka onesvijestio, a potom ga je nepoznati otmičar zgrabio, dok je drugu djecu koja su bila u školskom autobusu pustio.

"Rekao je da svi mogu izaći iz autobusa, a potom je zgrabio dječaka i četiri puta pucao u vozača", ispričao je jedan od očevidaca medijima.

Nakon što je zgrabio dječaka, s njim se sakrio u nekoj vrsti podzemnog bunkera ili skloništa od oluje i od tada se tu i nalazi, dok pripadnici SWAT tima pokušavaju s njim da pregovaraju putem cijevi.

"CNN" prenosi i riječi komšije osumnjičenog muškarca koji je oteo dijete i ubio vozaća autobusa, koji kaže da se on u taj kraj doselio prije oko dvije godine i da je odmah počeo da gradi "bunker".

Jedan policijski zvaničnik kazao je da se radio 65-godišnjem Džimiju Li Dajksu.

Takođe, sve škole u oblasti u kojoj se odvija talačka drama su zatvorene.

Galerija

Bonus video: